Når får jeg bolig?

Har du spørsmål om søknaden og venteliste? Her finner du kanskje noen nyttige svar. 

Hvor står jeg på venteliste?
Dette er naturlig nok et spørsmål som går igjen hos mange. Er det en stund siden du søkte studentbolig, så lurer du kanskje på hvorfor du ikke har fått noe tilbud enda, eller hvor på ventelisten du står. Det er dessverre vanskelig for oss å si noe om hvilken plass du har på listen, eller hvor lang tid det vil ta før vi kan tilby deg en bolig. Vi sender ut tilbud om studentbolig fortløpende, de som har vært tidlig ute med å søke eller er under 23 blir prioritert. 

Hva må jeg gjøre når jeg står på venteliste?
Når du står på venteliste for å få studentbolig, er det viktig at du passer på at datoen for ønsket innflytting på søknaden er fremover i tid og at du fortsetter å holde søknaden aktiv. Dersom du ikke fornyer vil søknaden din bli kansellert. Du vil få mail og/eller beskjed i appen når det er på tide å fornye søknaden og du kan når som helst endre søknaden din på Min Side.

Hva gjør jeg om jeg ikke får tilbud om bolig til semesterstart?
Dersom du ikke får tilbud fra oss før semesterstart, anbefaler vi deg å fortsette å stå på venteliste og møte opp til undervisning likevel. Vi får ofte mange ledige boliger utover høsten, og sjansen for at vi har noe å tilby deg etter hvert er stor. Vi tilbyr midlertidig overnatting som du kan søke deg inn på, denne kaller vi Tak over hodet. Her kan du bo mens du for eksempel leter etter bolig i det private markedet.  

Jeg har fått tilbud om bolig men det var ikke førstevalget, skal jeg takke nei?
Vi kan dessverre ikke gi alle søkere sitt førstevalg. Hvis du takker nei til tilbudet du får, havner du nederst på ventelista igjen. Dersom du er veldig misfornøyd med tildelingen anbefaler vi likevel at du takker ja, for så å søke om bytte senere i høst. 

Siste nytt

Kurs og aktiviteter

Kurs og aktiviteter høsten 2019

Samskipnaden tilbyr ulike kurs og andre aktiviteter for studenter, alt fra selvtillitskurs til kurs i markedsføring for studentorganisasjoner. Her finner du oversikten for høsten 2019. 

AnsvarsFull

Vær ansvarsFull i fadderukene

Fadderukene er i gang. Dette er en fantastisk tid til å bli kjent med medstudenter, men dessverre er det mange som føler det drikkes for mye og derfor ikke deltar. AnsvarsFull har tips til alkoholfrie aktiviteter som passer for alle - og hvis du drikker, hvordan du beholder lykkepromillen. 

Bolig

Før du flytter inn

Skal du begynne på UiT Norges arktiske universitet til høsten? Her er noen ofte stilte spørsmål vi får om bolig og innflytting.