Tromsø. Nordens Paris, porten til ishavet, varme folk, kalde vinternetter, utelivsby, friluftsmekka, midnattssol, mørketid, stort og lite på samme tid. Uansett hvem du er, lover vi at du ikke kommer til å kjede deg.

Trivsel på studiet er viktig, men det er også vel så viktig å trives i byen man skal bo i. Tromsø er den største byen i Nord-Norge, full av trivelige nordlendinger, tilflyttede studenter og har et variert fritidstilbud. Byen er viden kjent for sitt gode studentmiljø og har en stor bredde i studietilbudet. Et kompakt campus legger til rette for å skaffe seg venner fra hele verden og med vidt forskjellige interesseområder.

Debutuka fører folk sammen

Debutuka har vist seg å være et fabelaktig utgangspunkt for å treffe nye mennesker. Hele to uker i begynnelsen av høstsemesteret er dedikert til å inspisere byen, få venner for livet og oppleve usannsynlig mye morsomt sammen med erfarne faddere og andre nye studenter. Konserter, quiz, utflukter, kurs, grilling, turneringer, bootcamp og fest. Hvis du spør en student hva man ikke må gå glipp av er det Debutuka, å delta der er kanskje den aller lureste starten på studietiden.

Festivalenes by!

Sammen med de nye vennene dine kan du etterpå utforske Tromsøs mangfoldige kulturtilbud. Året rundt arrangeres små og store festivaler, og de fleste bytter gjerne bort gratisbilletter mot frivillig innsats.

Liker du film kan Nordens Paris by på Norges største filmfestival, Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Er du mer interessert i teater kan Hålogaland Teater by på gamle og nye stykker hele året. Hvis musikken er din favoritt kan du kanskje få med deg favorittartisten din på Bukta Open Air Festival eller Rakettnatt. Her snakker vi musikk, film, kunst, litteratur, fotografi, mat og øl hele året. Mulighetene er mange!

Sporty og urbant

Det er enkelt å ha en aktiv hverdag i Tromsø. Øya ligger omringet av endeløst turterreng, uansett om vi snakker ski, sykkel, truger eller beina. Det er talløse fjelltopper, fra de enkleste koseturene til skikkelige alpine utfordringer. Uansett hvor høyt eller lavt du går, blir du i de fleste tilfeller belønnet med en spektakulær utsikt over hav, fjell og nordnorsk natur.

Foretrekker du en mer urban setting, er lysløypa et godt utbygd løypenettverk som strekker seg langs hele øya. Løypenettet er svært populært og er faktisk en av byens viktige ferdselsårer. I tidlige morgentimer vil du se mange studenter og ansatte som bruker ski eller sykkel for å komme seg til universitetet. I tillegg ligger det treningssenter på campus med Tromsøs mest allsidige treningstilbud, blant annet med egen klatrevegg og et variert utvalg av hallidretter og kampsport.

Hvis du verken vil gå på fjellet eller på tur finnes det utallige ute- og spiseplasser hvor du kan nyte livet. Blir du lei av lesesalen en dag er det bare å pakke sekken og dra til byen for å studere og ta livet med ro på en av byens mange kaféer.

Mer enn bare studier

Studentlivet er mye mer enn å bare studere. Det er også veldig sosialt. Har du en hobby eller en interesse du har lyst til å fortsette med finner du nok noe du har lyst til ved UiT. Enten det er idrett, teater, spill, film, skriving, synging, foto eller noe annet, er det mange tilbud å velge mellom. Både på universitetet og i byen. Finner du ikke organisasjonen eller klubben for deg kan du bare starte din egen.

Det er spennende, lærerikt, utfordrende, gøy og sosialt å være student. Det er viktig å trives både i og utenfor klasserommet. Du kommer til å få det kjempefint i Tromsø!