Kulturforeninger tilknyttet UiT - Norges arktiske universitet

Driv Band
Spiller du i band, men trenger en plass å øve og tilgang på utstyr?

Driv Band er plassen for deg som ønsker å kombinere, eller kompromittere, studiene til fordel for den feteste av alle kunstarter: nemlig spille i band. De gir amatørmusikerne ved universitetet en sjanse til å prøve seg, både på det splitter nye øvingsrommet, på jam-kvelder og konsertscenen. Urørtfavorittene Ondt Blod, samt Hjerterå og Dull Boy Jack er band som er fostret opp gjennom Driv Band.

Hvis du fortsatt ikke har gitt opp drømmen om en plass på Rockheim, men trenger en plass å øve og tilgang på utstyr, er Driv Band rette plassen for deg.

Kontaktinfo:
Nettside
E-post: bandkonsul@gmail.com

Photorange
Fotoklubb for deg med interesse for analogt og digitalt fotografi
Photorange er fotoklubben på campus. Det er en internasjonal gruppe studenter som allsidig bakgrunn og felles interesse for analogt og digitalt fotografi. De holder blant annet kurs i analog bildefremkalling og forlater våres mørkerom i Samfunnskjelleren når blinkskuddene henges på fotoklubbens egen gallerivegg i teorifagsbygget.

Kontaktinfo:
Nettside
E-post: photorangeuit@gmail.com

Tromsøstudentenes diktforening
Lavterskel diktforening, alle er hjertelig velkommen!

Tromsøstudentenes Diktforening har eksistert siden tidlig 2012-tallet, og har siden den gang brakt poesi inn i den ellers så travle studenthverdagen. De har diktkvelder annenhver uke, hvor de deler dikt med hverandre (gjerne over et glass vin eller to). De leser dikt av kjente og ukjente forfattere, selvskrevne dikt, og de har også skrevet flere dikt sammen.

Tromsøstudentenes Diktforening er en lavterskel diktforening, og det er ingen krav om å skrive eller lese dikt for å være med. Alle er hjertelig velkomne!

Kontaktinfo:
Nettside
Facebook

Ompagniet
Meget sosialt studenkorps!

Større ansamling av blank messing og ståpå-humør enn Ompagniet finner du ikke ellers. Hele banden driver uforbeholden deltakelse i alle sammenhenger hvor det inngår sang, musikk og inntak av edle dråper. Det er vanskelig å forutsi når vi neste gang slår til med vårt ”geriljaspill”, en aktiv lydforurensning i gatene i Tromsø eller universitetsområdet.

Ompagniet er Tromsøs eldste, beste og eneste studentkorps. Korpset fyller 35 år i 2019, og er sammen med Blandakoret Det Gode SELskab Studentsamfunnet driv sin eldste medlemsgruppe. Ompagniet er noe av det mest sosiale korpset du finner i Tromsø, så hvis du kjenner på trangen til å være litt sosial med andre korpsidioter er dette plassen for deg. Spiller du i tillegg et korpsinstrument og har fri på onsdager fra 18.00 kan det ikke passe bedre.

Kontaktinfo:
E-post: ompagniet@gmail.com
Nettside

Det norske mannskor av 1995
Kor for mannlige studenter og ansatte i Tromsø

Til tonene av den skandinaviske sangskatten vokser DNM95 fram. Med malm i røstene, stivede skjortebryst og hjertevarmt brorskap tar de fatt på nye utfordringer. Koret er åpent for mannlige studenter og ansatte i de akademiske kretsene i Tromsø, samt andre med akademisk tilknytning.

Er du MANN nok?!

Kontaktinfo:
E-post: styret@dnm95.no
Nettside
Facebook

Det gode SELskab
Blandingskor for alle sangglade s(j)eler!

Det Gode SELskab blander både gutter og jenter, studieretninger, erfaring og nivåer. De blander også musikksjangre og har et spennende og variert repertoar. De er et sosialt kor som finner på mye sprell!
Det Gode SELskab er koret for alle sangglade s(j)eler!
 

Kontaktinfo:
E-post: dgselskab@gmail.com
Nettside
Facebook

Cantus Cordis
Medisinsk og odontologisk kvinnekor

Det medisinske og odontologiske kvinnekoret Cantus Cordis ble grunnlagt i 1996. Driv og Universitetet i Tromsø er der de holder til. Deres 45 medlemmer har øvelser onsdag klokken 16:30- 18:30 på rom U8.121 på MH UIT. Alle medisin- og tannlegestudenter er velkomne!

Koråret består av å reise verden rundt på korhelger for å representere Tromsø sammen med andre norske kor, dra på hytteturer, opptre på konserter og å feste med våre kjære Ultralytter.

Kontaktinfo:
E-post: cantus.cordis@gmail.com
Nettside
Facebook

Ultralyd
Mannskor for medisin- og tannlegestudenter

Mannskoret Ultralyd består av medisin- og tannlegestudenter ved UiT Norges arktiske universitet. Koret består av 40 mer eller mindre aktive, men sangglade mannfolk. De tar på seg små sangoppdrag, drar på hytteturer og reiser på myteomspunnede korhelger, hvor vse treffer studentkorister fra hele Norge, i tillegg til Polen, Ungarn og Tsjekkia!

Korets legefrakkledde, staute medlemmer sier de setter pris på koret på grunn av det gode samholdet, fester med søsterkoret Cantus Cordis, den sterke türkuen og det å se at de faktisk får til ganske bra ting når vde øver litt.

Ultralyd øver klokken 16:30 hver tirsdag på U8.121, MH-bygget. Mange av medlemmene har vært (og er?) uslepne diamanter, og det stilles ingen høye krav til opptak. De ønsker alle potensielle Ultralytter velkomne!

Kontaktinfo:
E-post: mannskoret.ultralyd@gmail.com
Nettside

Tromsø akademiske kvinnekor (TAKk)
Kvinnekor, opptak hvert semester
Tromsø Akademiske Kvinnekor (TAKk) ble startet våren 2010 av en gruppe damer som ønsket et akademisk damekoralternativ som ivaretok hele universitetet, for både studenter, ansatte og andre med akademisk tilknytning. Koret ble rask en del av den nordiske akademiske korbevegelsen, sammen med bl.a. broderkoret Det norske mannskor av 1995.

Per februar 2016 har de 41 medlemmer, med enda flere korsøstre i permisjon, på utveksling etc. som sprer det glade korbudskap. På repertoaret har TAKk spesialisert seg på å synge materialet skrevet av eller for kvinner, som er alt fra 50 talls husmor-pop og klassiske motteter til estiske vuggesanger og Bulgarske flørteviser.

Kontaktinfo:
E-post: tromso.akademiske.kvinnekor@gmail.com
Nettside
Facebook

Galleri Snerk
Studentdrevet galleri i Tromsø
Galleri Snerk er et studentdrevet galleri i Tromsø.
De har åpent torsdag til lørdag 12.00-19.00 og søndag 12.00-17.00.

Kontaktinfo:
Adresse: Grønnegata 1, 9008 Tromsø
E-post: gallerisnerk@gmail.com
Facebook

Samisk studentforening i Nord-Norge (SSDN)
Sámi studeantasearvi Davvi-Norggas
Samisk studentforening i Nord-Norge (SSDN) / Sámi studeantasearvi Davvi-Norggas er en forening for nettopp samiske studenter i Tromsø. De arrangerer forskjellige aktiviteter og sosiale sammenkomster slik at samiske studenter har mulighet til å treffe og ha det gøy med andre samiske i byen!

Kontaktinfo:
E-post: samiskstudent@gmail.com
Facebook

Sciense Fiction-Foreningen Arctic Sector
SciFi-forening som viser film og låner ut film/serier
Science Fiction-foreningen Arctic Sector er en studentorganisasjon ved Universitetet i Tromsø. Den omfatter studenter, ansatte/stipendiater og andre sci-fi interesserte som frekventerer campus. Foreningen viser filmer i lukkede visninger til sine medlemmer. De har visninger en gang i uken, kl. 18:00 på onsdager. De tilbyr også utlån av film og serier.

Medlemskap koster kr. 20 per semester, eller kr. 100 for livstid. Sci-fi interesserte av alle slag er velkomne ombord.

Kontaktinfo:
E-post: scififoreningen@gmail.com
Facebookgruppe

Imladris
For alle som liker spill, tegneserier og kvasifilosifiske diskusjoner
Imladris er Spillklubben ved Universitetet i Tromsø. Magic the Gathering, miniatyrspill, brettspill og rollespill er satsningfeltene.

Imladris har et foreningslokale ved HSL-fakultetet i rom B0102. Deres motto er «When normality takes too much effort», og de baserer sitt interesseområde på alle typer spill, rollespill, fantasy og brygger på god gammeldags nerdfactor og grenseløse samtaler.

Imladris er en studentforening som har stor variasjon både når det gjelder aktiviteter og medlemmer. Både medlemmer og ikke-medlemmer kan låne brettspill og bøker inne på lokalet! Utlåns-liste er å finne på tavla til venstre inne i lokalet. Samtidig er lokalet samt arrangementer åpent for alle som ønsker. 

Kontaktinfo:
E-post: imladristromso@gmail.com
Nettside
Facebook

Studentforeningen Imladris kan lettest kontaktes ved personlig oppmøte i glassburene ved siden av kantina i HSL-kjelleren.

Ruphus
Tegneserier, bøker, brettspill, Wii
Det lille rommet som eksister i troen på bedre tider og våres sinn for altid, nå blitt et lager med tegneserier, bøker, brettspill, Wii. Kjøleskapet eksister på kjøkkenet med IFI-labben Alle er hjertelig velkommen til å stikke innom for en pause i hverdagen, kanskje lese det nyeste Pondus med en glass-cola ved siden.

Kontaktinfo:
E-post: uit.ruphus@gmail.com
Facebook