Serveringssteder
Søk bolig
Min side

Billig og miljøvennlig innflytting

Vårsemesteret har startet, og vi har fått mange nye studenter. Derfor kommer vi med noen tips for å flytte inn i din nye bolig på en billig og miljøvennlige måte.

Bo hos oss


Tromsø

Bolyst Samskipnaden Foto Ørjan Marakatt Bertelsen 600 5x4 1200px

Tromsø er det godt å ha varmt og vanntett tøy i god kvalitet, men dette kan være dyrt. I tillegg trenger du gjerne diverse møbler og kjøkkenutstyr. Brukt sparer både penger og miljøet.

Hva må jeg ta med/kjøpe inn til min nye studentbolig?

Du må ta med egen dyne og pute og kjøkkenutstyr. Hva som er av møbler i din bolig står opplyst på søkesiden. Noen boliger er fullt møblert, mens andre kun har hvitevarer. For å spare penger og miljøet, anbefaler vi å kjøpe brukt når du skal handle inn det du trenger til boligen.

I Tromsø har de de siste årene dukket opp flere bruktbutikker hvor du kan gjøre fine kupp. NLM Gjenbruk, Postludium, Edel antikk og vintage er noen av de butikkene du finner i sentrum. Remiks har også en egen gjenbruksbutikk på Nordøya som heter Miljøbutikken, der kan du finne alt mulig rart til en billig penge.

Det finnes også flere grupper på Facebook for å selge eller gi bort brukte ting. Sjekk ut grupper som Retro Tromsø, Loppemarked Tromsø eller Kjøpe/selge/bytte Tromsø.

At ting brukes av flere og dermed får lengre levetid, sparer både klima og penger. Møbler, sykler og interiørgjenstander er det mye av, men det finnes interessenter for det meste. Hvis du er student som kun skal bo i Tromsø under studietiden kan det være smart å kjøpe for eksempel sportsutstyr og interiør brukt.

Søppel og resirkulering – hvordan flytte miljøvennlig?

Det blir fort mye søppel av flytteprosessen - papp og plast spesielt. I Tromsø er det Remiks som håndterer avfall, og de har et godt system for resirkulering.

Nytt fra i år er at det nå går buss til Remiks. Remiks ligger nord på øya og kunne før være vanskelig å komme til uten bil, men nå skal det ikke lenger være et problem å levere noe større søppel som pappesker ol. Du kan låne avfallskort fra Samskipnadens service senter.

Bolig

Ofte stilte boligspørsmål

Spørsmål vi får ofte om det å bo i studentbolig

Tromsø,Alta,Harstad,Narvik,Hammerfest,Svalbard

Bolig

Derfor burde du bo i studentbolig!

Usikker på om studentbolig er noe for deg? Her kan du lese om hva som er så bra med å bo hos oss

Tromsø,Alta,Harstad,Narvik,Hammerfest
Asgardveien Samskipnaden 031 1200px 2 new

Hjelp jeg har ikke fått studentbolig til studiestart, hva gjør jeg?

Aktuelt fra Samskipnaden

Asgardveien Samskipnaden 031 1200px 2 new

Hjelp jeg har ikke fått studentbolig til studiestart, hva gjør jeg?