SøkMin side
Ofte stilte spørsmål

Tildeling, svar og boligkø

Lurer du på hvordan du ligger an? Sjekk her for hvordan vi tildeler bolig.

Hvor ligger jeg i boligkøen?

Vi tildeler boligene ut fra vårt tildelingsreglement.

Prioriteringer er blant annet søknadsdato, men også innflytningsdato og boligområde. I enkelte tilfeller vil også de med dokumentasjon på tilrettelegging prioriteres. Ut fra at det vanskelig å anslå om våre utsendte kontrakter blir akseptert eller avslått så oppgir vi ikke hvor man er på søknadslisten.

Om søknaden din har status som ubehandlet, så betyr det at den er registrert og ligger i behandlingskøen. Når du eventuelt får svar avhenger av hvor mange ledige boliger vi har. Det er mange som får vite mer om sitt studietilbud i slutten av juli, og det vil trolig bli noen endringer i søknadslistene basert på dette.

Vi har mange som søker, og ikke alle får boligkontrakt så snart som man ønsker. Vi oppfordrer om at du holder søknaden oppdatert, og om du ikke har behov for studentbolig likevel, at du sletter søknaden din så noen andre får din plass i køen. Svar på søknad sendes i form av en digital leiekontrakt for tildelt bolig.

Vårt beste råd er: søk tidlig, gjerne på flere områder og boligtyper. Søk gjerne innflytting så tidlig som mulig, for eksempel i juli i stedet for august. Da har du best mulig sjanse for å få et boligtilbud.

Når kan jeg forvente svar på søknaden?

Er det en stund siden du søkte studentbolig, så lurer du kanskje på hvorfor du ikke har fått noe tilbud enda. Det er dessverre vanskelig for oss å si noe om hvilken plass du har på listen, eller hvor lang tid det vil ta før vi kan tilby deg en bolig. Vi sender ut tilbud om studentbolig fortløpende. Dersom du ikke får tilbud fra oss før semesterstart, anbefaler vi å fortsette og stå på venteliste. Vi får ofte mange ledige boliger utover høsten, og sjansen for at vi har noe å tilby deg etter hvert er stor.

Kan jeg redigere søknaden min?

Du kan redigere på søknaden din frem til du mottar et kontraktstilbud. Om du redigere på søknaden, så vil du likevel beholde dato for innsendt søknad. Man kan ha opptil 12 boligønsker i søknaden sin, og vi anbefaler å legge inn så mange som mulig for å ha større sjanse for et boligtilbud.


Oppdatert 18.03.2024

Til toppen