SøkMin side
Nyheter

Miljøvennlig strøm i alle studentboligene

Samskipnaden har inngått ny kraftavtale med opprinnelsesgaranti. All strøm Samskipnaden bruker kommer fra 100 % fornybar energi og er 100% vannkraft. Ifølge Ishavskrafts beregninger betyr dette at våre studenter sparer klimaet for 11675,4 tonn CO2-utslipp i året!

Strømavtalen sikrer for eksempel at 100 % av strømforbruket i studentboligene i Tromsø, Alta, Hammerfest, Narvik og Harstad kommer fra fornybare, miljøvennlige kilder. Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi. Dette er svært viktig med tanke på å begrense de globale klimautfordringene vi opplever i dag.

En student som er beboer hos oss skal derfor kunne si at deres valg av bosted under studieperioden var et viktig bidrag for det globale miljøet og reduksjon av den globale oppvarmingen.


Oppdatert 27.10.2021

Til toppen