Hvert år kaster vi enorme mengder spiselig mat, faktisk så mye som 84,7 kilo per innbygger. Hvordan kan vi kaste mindre mat og kutte klimautslippene? Det ønsker vi å få dine innspill på.
I forbindelse med et pilotprosjekt der Coop Norge og Samskipnaden utforsker mulighetene i å minske matsvinnet ved å tilby varer som ikke lenger kan selges i butikk til en rimelig pris til studentene, ønsker vi å vite hvilke holdninger og vaner studentene har når det kommer til matsvinn og bærekraft.
Matvareprisene og generelle levekostnader øker i Norge og mer gjennomtenkt og bærekraftig håndtering av mat er derfor viktig – både for klimagassutslipp og lommeboka di. Mange initiativer har de siste årene bidratt til å redusere matsvinnet. Apper som «to good to go» og nedprising av varer som nærmer seg utløpsdato i butikk er noen av dem. Men tallene viser at det fremdeles er et potensial til å gjøre det bedre.
Hvordan kan du bidra? Delta i spørreundersøkelsen! Det tar ca. 3 minutter å svare på spørsmålene.
Vi setter stor pris på om du vil delta, og trekker tre heldige respondenter som får et gavekort på Coop på 500 kroner!