SøkMin side
Bolyst Samskipnaden Foto Ørjan Marakatt Bertelsen 116 16x9
Aktuelt

Føler du deg ensom? Du er ikke alene!

Studentlivet skal være gøy og sosialt, men hva gjør man hvis man føler seg utenfor og alene? Fortvil ikke, studentrådgivinga vet råd.

Ensomhet dreier seg om en ubestemt lengsel eller et savn etter andre mennesker. ​Særlig begivenheter som forbindes med fellesskap og sosiale opplevelser kan bli vanskelige dersom du ikke har noen å dele de med.

Mange opplever at de er alene med det som er vanskelig på studiet, og synes det er vanskelig å strukturere hverdagene – og å skape meningsfulle helger. Ensomhet er en vond følelse, og du skal vite at du ikke er alene. Det finnes måter å komme seg ut av ensomhet på.

Trenger du noen å snakke med? Våre studentrådgivere har lang erfaring med studenters utfordringer både i studiehverdagen og i livet generelt. Vårt tilbud er gratis, og vi har ingen ventetid. Book time hos studentrådgivninga i dag.

Her er studentrådgivingas råd til deg som føler deg ensom:

Snakk med noen du stoler på

Snakk med noen du har tiltro til om hvordan du føler det. Ved å åpne deg og bli mer personlig overfor en du har tillit til, øker sjansen for at den du forteller det til også følger opp dette senere. Det er også mulig å oppsøke Samskipnadens studentrådgiving, fastlegen eller en psykolog dersom du trenger profesjonelle å drøfte problemene dine med.


Studenter spør
er et samarbeid mellom alle samskipnadene, hvor du kan henvende deg via chat, helt anonymt og gratis. Her kan du stille spørsmål og få svar fra psykologer, studierådgivere, leger, sykepleiere og tannleger.


Del positive erfaringer eller opplevelser

Å dele positive erfaringer eller opplevelser med andre har vist seg å ha en overraskende positiv virkning på følelsen av ensomhet. Oppsøk sosiale møteplasser, som organiserte fritidsaktiviteter og organisasjonsarbeid. Hvis du har en interesse eller hobby, forsøk å pleie denne i et felleskap med andre. Prøv å lage deg rutiner der du treffer de samme personene gang etter gang. Slik kan fremmede på sikt bli venner.

Det lønner seg ofte å engasjere seg i en studentforening, og det finnes en forening for alle.

Bli med på en av Samskipnadens aktiviteter

Samskipnaden arrangerer masse gratis kurs og aktiviteter på alle campuser. På Kalendern vil du finne et stort lavterskeltilbud av aktiviteter, arrangementer og kurs. Her møter man likesinnede på tvers av studieretninger og deltar på inkluderende arrangement som gåturer, spikkekveld, havbading eller Paint & prat. Tilbudet er svært variert.

Få deg en treningspartner*

Savner du noen å trene sammen med, og kunne tenkt deg å bli kjent med en ny samtidig som du trener? Treningspartner er et tilbud fra Kraft Sportssenter og Samskipnaden som lar deg finne nye treningspartnere.

*Gjelder foreløpig kun i Tromsø, og man må ha gyldig medlemskap på Kraft sportssenter for å bli og få en Treningspartner

Treningspartner

Et tilbud til alle som ønsker å finne en ny å trene med


Oppdatert 23.03.2023

Til toppen