Serveringssteder
BoligportalSøk bolig!
Min side

Breivika studentbarnehage

Breivika studentbarnehage ligger øverst på campus Tromsø i barnevennlige og skogsnære omgivelser.

Oppdatert: 10.02.2021

Om oss!

Breivika studentbarnehage benytter prosjekt som metode i det pedagogiske arbeidet. Prosjektene skal drives frem av barnas interesser, spørsmål, betraktninger og fasinasjoner. Gjennom prosjektarbeid kan barna fordype seg i noe som opptar dem og personalet kan bidra til å utvide barns kompetanse på de samme områdene.

Natur og friluftsliv er en viktig del av identiteten i barnehagen.

Barnehagen har fem baser, med kapasitet på til sammen rundt 85 barn. Breivika studentbarnehage åpner 15 minutter tidligere enn de andre studentbarnehagene. Åpningstiden er spesielt tilpasset helsefagstudenter, men åpen for alle barn hos oss.

Fokusområde

Felles faglig fokusområde for studentbarnehagene barnehageåret 2020-21 er «God alene, best sammen - relasjonsbygging i barnehagen».

Vi skal, gjennom arbeid med prosjekter, lek og barns medvirkning, sørge for at barn får tid og rom for gode relasjoner og gode felles opplevelser.

Barn trenger snille, varme og kloke voksne som kan by på nærhet, varme, trøst, oppmuntring, utfordringer og beskyttelse. Det er et mål for oss at både store og små skal oppleve anerkjennelse, tillit og trygghet i barnehagen. Selvfølelsen bygges gjennom gode relasjoner til andre mennesker og handler om både nåtid og fremtid. De gode relasjonene byr på mulighetene til å kunne sette ord på egne behov, andres behov og på det som er best for fellesskapet.

Vi arbeider prosjektrettet med fokusområdet og vår visjon er «Klart vi kan!». Visjonen vår er delvis inspirert av Pippi Langstrømpe: "Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert", delvis av hvordan vi ønsker å møte barna i hverdagen og også av et ønske om at barna hos oss skal føle seg kompetente både i kraft av seg selv og i samspill med andre.

Natur og uteliv

Tromsømarka ligger like utenfor gjerdet vårt og brukes aktivt av alle basene. Når vi ikke benytter oss av skogsområdene og lysløypa rundt, kan barna boltre seg på et stort og spennende uteområde. Vi har lavvo med vedfyring og egen bålplass inne på uteområdet vårt, og på høsten kan vi plukke blåbær både utenfor og innenfor gjerdene våre. Vi starter gjerne dagen ute dersom forholdene ellers ligger til rette for det.

En dag i barnehagen

Basene har en fast turdag hver uke. Vi har førskoleklubb for sisteårsbarna og klubbaktiviteter også for andre aldersgrupper. Sovetiden for de yngste gjøres ute i vogn (alle baser med små barn har eget vognskur). Vi har temarom til fri benyttelse for alle: Stort fellesrom, våtlekerom og formingsrom er eksempler på dette. Hos oss skal dagene være preget av lek, læring, omsorg, gode opplevelser, samspill, vennskap og glede!

KR

Kristin Ryeng

Styrer Breivika Studentbarnehage

breivika.barnehage@samskipnaden.no481 57 681

Kontakt Basene

Sjura
480 32 406
Ravnen
480 28 452
Kråka
480 08 946
Måsen
479 03 784
Rypa
479 02 476

Viktige dokumenter

Barnehager

Hvordan søke?

Les mer om søknadsprosessen her!

TromsøAltaNarvik
Barnehager

Hvorfor velge studentbarnehage

Er du student med barn, er det mange fordeler ved å velge studentbarnehage.

TromsøAltaNarvik
Barnehager

8 tips til en god start i barnehagen

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?

TromsøAltaNarvik