SøkMin side
Våre barnehager

Soria Moria studentbarnehage

Soria Moria studentbarnehage ligger nært UiT, campus Narvik og fine turområder.

Om oss!

Det er kort vei til Sildretunet studentboliger og Skistua studentboliger. Mye uberørt natur i nærheten gir oss en naturlig lekearena som vi benytter så ofte som mulig. Naturområdet er kupert og inviterer til utforskende lek og fysiske utfordringer.

Soria Moria studentbarnehage er primært en barnehage for alle studenter med barn og som betaler semesteravgift til UiT, men vi tilbyr også plasser til søkere som ikke er studenter.

Selv om barnehageopptaket er i mars, tildeles barnehageplasser hele året.

Barnehagen har 5 avdelinger, med en kapasitet på til sammen 72 barn.

Vi er praksisbarnehage for UiT Norges arktiske Universitet. Dette innebærer at vi med jevne mellomrom har barnehagelærerstudenter hos oss.

Åpningstid

Klokken 07.15-16.30

soria moria barnehage inne

Fokusområdet

Vår visjon: Lek, vennskap og glede skaper morgendagens helter!

Satsingsområde 2020-2023 er; Lek med språk.

Vi ønsker å legge til rette for et godt språkstimulerende læringsmiljø. Det gode samspillet mellom barn og voksne, høytlesning, dramatisering, fortelling og eventyrstunder vil stå sentralt i arbeidet med satsingsområdet.

Vi har jobbet med sosialt samspill som hovedtema i vår barnehage i mange år, og har utviklet gode arbeidsmetoder for å fremme barns sosiale kompetanse. I barnehagen er mange barn samlet, og derfor gir den barna en unik mulighet til å tilegne seg sosiale ferdigheter i samspill med andre barn. De voksne i barnehagen er med på å veilede barna, og på den måten får barna hjelp til å oppfatte hvilke rammer som er akseptable i samvær med andre.

Vi har engasjerte ansatte med lang erfaring og kompetanse som skaper et godt sted å være for barna. Vi har god pedagogdekning og de ansatte er flink til å se behovene hos hvert enkelt barn.

Vårt mål er å møte alle barn med anerkjennelse og respekt Barna er hovedpersonene i barnehagen, og barns medvirkning er grunnlaget i virksomheten. Det handler om å ta barn på alvor, sikre at barnas stemmer blir hørt og at alle opplever at de har betydning for det som foregår.

Reggio Emilia er en pedagogisk retning som vi i Soria Moria er inspirert av og som har verdier vi ønsker å formidle. Hovedbudskapet er å ta utgangspunkt i barna med deres ressurser og interesser. Pedagogikken legger vekt på det skapende barnet med 100 "språk" å uttrykke seg på. Barn uttrykker seg gjennom kroppsspråk, handlinger, estetiske uttrykk og verbalt språk.

soria moria barnehage ute

Natur og uteliv

Naturen som læringsarena

Naturen er en viktig læringsarena for barn, og vi er så heldig å ha den rundt oss på alle kanter. 0-2 åringene får ta del i friluftslivet på sin måte og i sitt tempo. Vi er mye ute, og benytter det kuperte og flotte uteområdet vårt i tillegg til turer i nærmiljøet. Det er fast turdag en gang i uken. Lek i naturen gir barna naturopplevelser, utallige muligheter for kreativ, fantasifull utfoldelse. Barna får godt kjennskap til naturens mangfold av dyr, planter og årstids-endringer.

IMG 0690

En dag i barnehagen

Barnehagen åpner 07.15. Vi spiser frokost ca. 08.00, og barna har med egen matpakke. Frokosten varer frem til 09.00, og da er det lek, utforsking og pedagogiske aktiviteter ute eller inne.

Barna får varm lunsj hver dag ca. 11.30. Det er næringsrik mat laget fra bunnen av, som tilberedes i kantina på Universitetet og bringes til barnehagen.

Etter 14.00 får barna et lett måltid med frukt og knekkebrød.

Dagene i barnehagen skal være preget av lek, læring, omsorg, gode opplevelser, samspill, vennskap og glede.

Linda Mentzoni Olsen

Styrer Soria Moria studentbarnehage

Soria.moria.barnehage@samskipnaden.no90765661

Kontakt våre avdelinger

Tyrihans
974 14 813
Teskjekjerringa
974 01 747
Askeladden
974 10 582
Reveenka
974 23 193
Tommeliten
948 25 049

Viktige dokumenter

Vedtekter Soria Moria Studentbarnehage AS

Årsplan Soria Moria studentbarnehage 2023-2024

Virksomhetsplan Soria Moria studentbarnehage 2021-2025

Felles progresjonsplan

Adresse

58, Fjellveien, Oskarsborg, Narvik - Áhkánjárga, Narvik, Nordland, 8515, Norge
 Fjellveien 58,  Nordland  Narvik - Áhkánjárga

Hvordan søke?

Les mer om søknadsprosessen her!

Studentbarnehage barn barnehage

Hvorfor velge studentbarnehage

Er du student med barn, er det mange fordeler ved å velge studentbarnehage.

Barnehagestart barnehage student

8 tips til en god start i barnehagen

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?


Oppdatert 04.03.2024

Til toppen