SøkMin side
Våre barnehager

Storskogåsen studentbarnehage

Barnehagen ligger på toppen av Tromsøya med Storskogåsen studentboliger som nærmeste nabo.

Om oss!

Barnehagen ligger på toppen av Tromsøya med Storskogåsen studentboliger som nærmeste nabo. Vi er sentrumsnær samtidig som vi ligger like ved noen av de flotteste naturområdene i Tromsø. Barnehagen har kapasitet på til sammen 46 barn fordelt over tre avdelinger og er en av de minste studentbarnehagene i Tromsø. Vi er glad i turer og friluftsliv, og har vår egen samlingsplass i "Hekseskogen" som vi bruker hele året.

Vår visjon er vennskap og hverdagsglede. Vår tanke rundt visjonen er at alle barna i barnehagen skal oppleve vennskap og glede i hverdagen. Vi skal skape en god barnehagehverdag med latter, glede og magiske øyeblikk. Vi har et dyktig og kompetent personale som legger til rette for trygge rammer og omgivelser, hvor barnet alltid skal ha noen å leke sammen med i barnehagen. Vi har et godt faglig miljø og to av tre ansatte er barnehagelærere.

Åpningstid

Klokken 7.30-16.30

Samskipnaden Storskog Ñsen ekst 12 800px

Fokusområder

Felles faglig fokusområde for studentbarnehagene 2021 – 2023:

Alle setter spor – helsefremmende arbeid i barnehagen

Barnehagens personale jobber aktivt for å fremme et godt psykososialt miljø som legger til rette for barns medvirkning og utvikling av sosial kompetanse. Vi legger vekt på at det enkelte barn skal oppleve en trygg hverdag hvor de føler tilhørighet, mestring og hverdagsglede.

«Barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling. Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner. «

Rammeplan for barnehagen

Barnehagen har valgt tre utviklingsområder innenfor helsefremmende arbeid som skal være en del av barnehagens særlige satsning. Barnehagens personale har fordelt seg på de ulike områdene og vil gjennomføre tema, miniprosjekter og større prosjekter i tråd med barns medvirkning på følgende områder:


Område 1: Lekemiljø.

Barn elsker å leke, og det er hovedaktiviteten i barnas hverdag. Gjennom leken skjer mye læring og utvikling. Personalet skal legge til rette for spennende og utviklende lekemiljøer i både i inne og ute området. Vi ønsker å se «lekegnist» hos barn og voksne, og vil innrede miljøer etter temaer som opptar barn og barnegrupper.

Område 2. Matglede

Barnehagen forbereder og lager egne måltider. Personalet vil i større grad involvere barna som deltagere i prosessen med å skape, lage og servere sunne og næringsrike måltider. Barnehagen har valgt å være en «5 om dagen barnehage», hvor det serveres grønnsaker og eller frukt til alle måltider.

3. Aktivitet og hvile

Barn er skapt for bevegelse og fysisk aktivitet er viktig for god utvikling av kropp og sinn. Å regulere å gjenkjenne følelser og sinnsstemninger er en øvelse som personalet skal hjelpe barna å sette ord på og forstå. Det vil bli lagt til rette for ulik intensitet i aktivtetsnivået og alle barn skal ha minimum 60 minutter med god puls i løpet av barnehagedagen. Barna skal også lære seg å roe ned, puste, avspenne og slappe av med yoga inspirerte øvelser.

For mer utfyllende informasjon om fokusområdet viser vi til virksomhetsplanen 2020-2025.

Storskogasen interor eksteriorfullformat 22 800px

Natur og uteliv

Uteliv og kreativitet for gode opplevelser

Uteliv vektlegges i stor grad på Storskogåsen barnehage. Vi har et fint og oversiktlig uteområde som benyttes hver dag. Her kan barna kan være kaptein på sjørøverskute, leke i sandkassa eller spise og leke i en av våre 2 grillhytter for å nevne noe. Grillhyttene våre benyttes daglig til måltider, lesing og hvile.

Med egen bålplass i «hekseskogen» og lysløypa lett tilgjengelig har vi mange muligheter for lek turer og gode opplevelser ute i naturen.

Samskipnaden Storskog Ñsen ekst 6 1600px

En dag i barnehagen

Storskogåsen studentbarnehage har til sammen tre avdelinger fordelt på to hus, Knerten, Sokrates og Kanutten. I hovedhuset har vi to avdelinger for barn i alderen 0-5 år. Vi har en åpen løsning mellom avdelingene og det fysiske miljøet er tilpasset de yngste barnas rutiner og behov. I underetasjen i en studentblokk like ved siden av hovedhuset har vi store, fine lokaler til 24 barn i alderen 3 -6.

Sissel Klementsen

Sissel Klementsen

Styrer Storskogåsen studentbarnehage

Sissel.klemetsen@samskipnaden.no913 30 619

Kontakt basene

Sokrates
469 57 007
Knerten
469 17 900
Kanutten
452 99 974 / 454 79 679

VIktige dokumenter

Virksomhetsplan for Campus Tromsø 2020-25

Felles progresjonsplan

Foreldreorientering

Foreldreorientering engelsk

Vedtekter studentbarnehage

Årsplan Storskogåsen 2023 2024

Årshjul Storskogåsen 2023 2024

Adresse

13, Luleåvegen, Laurdal, Storskogen, Tromsø, Troms og Finnmark, 9011, Norge
 Luleåvegen 13,  Troms og Finnmark  Storskogen

Hvordan søke?

Les mer om søknadsprosessen her!

Studentbarnehage barn barnehage

Hvorfor velge studentbarnehage

Er du student med barn, er det mange fordeler ved å velge studentbarnehage.

Barnehagestart barnehage student

8 tips til en god start i barnehagen

Barnehagestart er en stor og viktig endring i ditt og barnets liv. Hvordan kan du gjøre denne overgangen trygg og god?


Oppdatert 01.09.2023

Til toppen