SøkMin side
Samskipnaden Bolyst 2 A sga rdveien Foto rjan Marakatt Bertelsen 238
Aktuelt

Måltidet som møteplass

I alle land og kulturer har mat mening utover at det gir kroppen nødvendige næring. Det å spise sammen med andre er viktig på mange måter - også for trivsel.

Fordelene med å spise sammen

Det er overraskende mange fordeler ved å spise sammen med noen enn alene. Først og fremst, så er det å spise sammen en avslappende måte å bli kjent på. Maten blir et naturlig samtaletema og det er mindre press på å konstant holde praten i gang når en også spiser.

Det er også bevist at å spise sammen med noen reduserer stress. Man blir «tvunget» til å sitte og kose seg med maten og ta en pause fra det en holder med på i stedet for å jobbe foran pc-en. Og i de tilfellene hvor du spiser og jobber med noen samtidig, blir det en delt opplevelse.

Om ikke det var nok, når man spiser sammen, spiser man bedre. I stedet for at middag blir en halv pose potetgull du finner i skapet fordi du ikke orker å lage noe bare til deg selv, tar man seg som regel tiden til å faktisk ordne seg noe godt og næringsrikt når det er et måltid man deler.

Tips til enkle fellesmåltid

Ta initiativet og inviter andre til å spise sammen med deg. Du kan foreslå at klassen spiser sammen i kantina i lunsjen, eller at kollektivet lager helgefrokost sammen ved at alle tar med seg én rett til et felles måltid. Hvis du studerer med eller deler kollektiv med internasjonale studenter, kan du foreslå at alle lager en rett fra sitt land. Mange internasjonale studenter vil bli kjent med norske studenter, og å dele kulturer gjennom mat er både morsomt og lærerikt.

Spis sammen med oss

Samskipnaden er her for deg som student og for at du skal ha det så godt så mulig. Siden måltider er viktig både som møteplass, pause og næring, arrangerer vi flere tiltak for å skape disse samlingspunktene.

Frokosttilbud

Fra mandag til fredag får du kaffe og havregrøt til en god pris i alle våre kantiner mellom 08-10.

Fika

Hver onsdag fra klokken 13.00 til 15.00 er det tilbud på bakst og kaffe på alle våre Grut kaffebarer.

Se åpningstider og steder for våre Grut kaffebarer

Spise Sammen

På arrangementet Spise sammen! i Tromsø og Narvik dekker Samskipnaden opp et langbord og serverer middag til bare 50 kroner. Her vil du få deilig mat laget av våre kokker, som vil variere fra middag til middag og varer fra klokken 15-17.00.

For å delta på middag melder du deg på i kalenderen vår, og fristen er alltid 2 dager før arrangementet. Det er kun 20 plasser, så her gjelder det å være tidlig ute!

Spise sammen! ble arrangert for første gang på handelshøgskolen i Tromsø høsten 2023. Hver onsdag samlet studenter seg til felles middag og hygge i den vakre kantina Markedet. Studenter som deltok, ga tilbakemeldinger om at det var deilig å slippe lage egen middag og at det var hyggelig å kunne spise sammen med flere.

Denne våren dekkes det opp til langbordsmiddag i MH-kantina i Tromsø og studentkantina i Narvik, og vi anbefaler alle å ta turen innom!

Spise sammen! er sponset av prosjektet Levende campus.

Finn spise sammen i kalenderen.

Burger og Bar

Er du student i Tromsø, kan du og noen venner avslutte uka med Burger og bar på Teorifagkantina. Hver fredag kl. 14-17 kan du nyte deilige burgere med et bredt utvalg av tilbehør og drikke.

Finn burger og bar i kalenderen.


Oppdatert 11.04.2024

Til toppen

Aktuelt fra Samskipnaden

Se alt fra aktuelt