Få svar på ofte stilte spørsmål om leiekontrakten, hvor du henter nøkkel og praktiske ting ved å bo i studentbolig.
Oppdatert: 24.06.2022
Ofte stilte spørsmål om søknadsprosessen.
Vi tildeler basert på oppsigelser fra de som bor hos oss. Om søknaden din har status som ubehandlet, så betyr det at den er registrert og ligger i behandlingskøen. Når du eventuelt får svar avhenger av hvor mange ledige boliger vi har. Det er mange som får vite mer om sitt studietilbud i slutten av juli, og det vil trolig bli noen endringer i søknadslistene basert på dette. Vi har mange som søker, og ikke alle får boligkontrakt så snart som man ønsker. Derfor oppfordrer vi også til at søkere bes holde søknaden oppdatert, og om man ikke har behov for studentbolig likevel, så slett gjerne søknaden din så noen andre får din plass i køen. Vi tildeler ut fra vårt tildelingsreglement som du finner her på vår hjemmeside. Svar på søknad sendes i form av en digital leiekontrakt for tildelt bolig.
Vårt beste råd er: søk tidlig, gjerne på flere områder og boligtyper. Søk gjerne innflytting så tidlig som mulig, da har du best mulig sjanse for å få et boligtilbud.
Ja, vi anbefaler deg til å søke så tidlig som mulig! Har du signert en boligkontrakt med oss og det viser seg at du ikke får studieplass, kan du trekke kontrakten du har signert innen 24. juli. Du må da dokumentere dette med avslaget fra Samordna opptak. Når vi mottar dette fra deg, kansellerer vi kontrakten din. Har du allerede flyttet inn må boligen være utflyttet innen 31.07. Dokumentasjonen sendes inn på epost bolig@samskipnaden.no
Vi tildeler ut fra vårt tildelingsreglement. Prioriteringer er blant annet søknadsdato, men også innflytningsdato og boligområde. I enkelte tilfeller vil også de med dokumentasjon på tilrettelegging prioriteres. Ut fra at det vanskelig å anslå om våre utsendte kontrakter blir akseptert eller avslått så oppgir vi ikke hvor man er på søknadslisten. Vårt beste råd er: søk tidlig, gjerne på flere områder, og søk gjerne innflytting så tidlig som mulig. Da har du best mulig sjanse for å få et boligtilbud.
Du kan hente nøkler på et senere tidspunkt så lenge du gir oss beskjed om når du kommer og senest innen 2 uker etter kontraktstart. Selv om du flytter inn senere må husleie betales fra kontrakten starter.
Om du avslår tilbudet fra oss, så mister du plassen i boligsøkerkøen. Det gjelder også om du fikk et ønske som du ikke hadde på 1.plass. Vi vil derfor råde deg til å akseptere, men om du ikke helt trives i boligen så kan du løpet av året søke om boligbytte.
Du logger inn på siden din i boligportalen her: https://studentbolig.samskipnaden.no eller last ned appen Bolig Samskipnaden til din telefon. Har du glemt passord ber du om et nytt. Har du fortsatt problemer med å logge deg på, ta kontakt med oss så hjelper vi deg.
Vær obs på at du er på rett side. Alle beboere/boligsøkere skal bruke Boligportalen og må ikke forveksles med Min Side.
Vi følger vårt tildelingsreglement. Når vi ikke har flere søkere med prioritet på en boligtype så vil vi evt se etter andre søkere. Skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet på søknaden om det er noe vi bør vite om.
Hvis boligen du har fått tildelt er ledig, så kan du komme på visning. Nøkler kan utlånes fra ditt boligkontor. Ta kontakt med ditt boligkontor og spør!
Vi forholder oss til vårt tildelingsreglement, der det fremkommer at søknadsdato og innflytningsdato skal prioriteres. Om din venn har søkt før deg, eller kanskje søkt på et annet boligområde kan være årsak.
Du kan redigere på søknaden din frem til du mottar et kontraktstilbud. Om du redigere på søknaden, så vil du likevel beholde dato for innsendt søknad. Man kan ha opptil 12 boligønsker i søknaden sin, og vi anbefaler å legge inn så mange som mulig for å ha større sjanse for et boligtilbud.
Ofte stilte spørsmål om betalinger, depositum, kontrakt og oppsigelse.
Normalt sett forfaller husleien den 15. i hver måned. Den første leien er litt spesiell, og blir sendt ut ca 1-2 uker etter du har hentet ut nøklene til boligen/etter kontraktsstart.
Husleie skal betales ved forfall, normalt den 15. i hver måned. Fakturaen gjelder for måneden du er i. Det vil si at husleien for mars kommer i starten av mars, med forfallsdato 15.mars.
Husleien sendes elektronisk hver måned. Fakturaen finner du under faktura i Boligportalen. Det sendes varsel til din e-post når faktura er tilgjengelig på Boligportalen. Du er selv ansvarlig for å "hente" den og sørge for at den betales i tide. Ved for sen betaling belastes purregebyr etter gjeldende regler. Skulle det skje noe som gjør at du trenger utsettelse på leien, må du kontakte oss helst i god tid. Ønsker du å betale husleie via AvtaleGiro/eFaktura kan du registrere det i din egen nettbank.
VISA og MasterCard krever et gebyr ved betaling. Ønsker du å betale gebyrfritt må du selv legge fakturaen inn til betaling i din nettbank.
Kontonummer for deposituminnbetaling: 9731 07 02688
Giro for innbetaling av depositum finnes nederst på kontrakten. Husk KID-nummer.
For innbetaling fra utenlandsk konto brukes IBAN og SWIFT/BIC.
IBAN NO7597310702688
SWIFT/BIC DABANO22
Depositum skal være innbetalt før innflytting.
Tilbakebetaling av depositum skjer normalt innen en måned etter utflytting, derom det ikke er motkrav, dvs. faktura som ikke er betalt eller andre krav som rettes til leietaker. Ved utenlandsk konto skal IBAN og SWIFT/BIC oppgis.
Det er ikke mulig å betale depositum eller husleie kontant på Servicesenteret.
eFaktura
Bytt til eFaktura og betal regninger på en enkel, fleksibel og oversiktlig måte. Det er mange fordeler med eFaktura:
Du mottar eFakturaen rett i nettbanken. Du slipper å taste inn KID-nummer, kontonummer eller beløp når du skal betale, - alt er ferdig utfylt og du kan bare bekrefte betalingen med et ”klikk”. Du har full kontroll og oversikt, og kan endre beløp og forfallsdato. Du har tilgang til elektronisk arkiv over alle dine betalte (og ubetalte) regninger i nettbanken. eFaktura er dessuten miljøvennlig – man slipper bruk av papir og transport.
Vi tilbakebetaler depositum senest innen en 1 måned etter kontraktsslutt, så fremst alle fakturaer er betalt og nøkler innlevert. Husk også å sjekke at du har riktige opplysninger om ditt kontonummer på Boligportalen. Kontoen må være registrert i ditt navn. Om du ønsker at utestående faktura skal trekkes fra depositum, så ta kontakt med ditt Boligkontor.
Vær obs på at du er på rett side. Alle beboere/boligsøkere skal bruke Boligportalen og må ikke forveksles med Min Side. Du logger inn på siden din i boligportalen her: https://studentbolig.samskipnaden.no eller last ned appen Bolig Samskipnaden til din telefon. Har du glemt passord ber du om et nytt. Har du fortsatt problemer med å logge deg på, ta kontakt med oss så hjelper vi deg.
For å være beboer hos Samskipnaden er det krav om at studier er hovedbeskjeftigelse ved UiT eller fagskole.
Maksimal botid er 5 år, med mulighet til opptil 1 års utvidelse ved forsinket studieforløp.
Leiekontrakten har en varighet på inntil 1 år, og følger normalt studieåret, fra 01.08 – 31.07. Dersom beboer oppfyller våre kontraktsvilkår kan man få tilbud om ny kontrakt på samme bosted.
Våre ordinære leiekontrakter har utløp ved semesterslutt, dvs enten til 31.07 eller 31.12
Dersom du møter våre kontraktsvilkår er det mulig å forlenge kontrakten forutsatt at tilbud om kontraktsfornyelse er akseptert innen tidsfristen. I utgangspunktet er det mulig å beholde samme bolig i hele studieforløpet, forutsatt at tilbud om forlengelse godkjennes.
Om du har søkt på våre kortidsleieboliger, så får man boligkontrakt basert på våre regler for dette.
Det er lov å fremleie studentboligen om man er borte i forbindelse med studiene, som for eksempel utveksling. Den nye leietakeren må være student og ha gyldig studentbevis. Kontraktsholderen er ansvarlig for bolig, møblement og eiendommen i fremleieperioden. Det må på forhånd søkes om fremleie i eget dokument som leveres på boligkontoret. Det er ikke anledning til å legge ut studentboligen på Airbnb, eller lignende nettsider.
Leiekontraktens pkt. 10 – Fremleie og opptak i husstand sier blant annet at:
«Leier har ikke adgang til å fremleie eller på annen måte overlate sin bruksrett til andre eller oppta personer i sin husstand uten forutgående skriftlig tillatelse fra Utleier, jf. Husleieloven § 11-2 annet og tredje ledd. Det samme gjelder korttidsleie i ferier ol. Samlet framleie kan ikke overstige 6 – seks- måneder i løpet av den totale botiden. Fremleietaker må også være student ved UiT Norges arktiske universitet eller Unis, og ha betalt semesteravgiften for hele leieperioden. Rett til å leie faller bort ved avbrutte eller avsluttede studier. Videre plikter fremleietaker å være enig i å informere Utleier om avbrutte eller avsluttede studier.»
Dette betyr at det ikke er anledning til å drive med utleie gjennom airbnb og heller ikke fremleie uten at Samskipnaden har gitt sin skriftlige tillatelse. I tillegg må altså fremleietaker være student. Brudd på bestemmelsene er å regne som kontraktsbrudd, og kan føre til oppsigelse av leiekontrakt.
Framleiesøknaden finner du nederst på siden.
Du kan søke om bytte av bolig i Boligportalen. Når det nærmer seg semesterstart så prioriterer vi å tilby bolig til nye boligsøkere, og dermed blir bytter ikke prioritert i den perioden. Men når semesteret er i gang, så vil vi kunne tilby dette såfremst vi har ledige boliger.
Fakta om bytte av bolig:
Du blir boende i boligen din mens du står på venteliste. På grunn av stor pågang prioriteres det ikke boligbytte i sommermånedene. Boligen blir automatisk oppsagt og tildelt en annen student så snart du har akseptert tilbudet om ny bolig. Et tilbud om boligbytte kan komme på kort varsel. Når du får ny bolig betaler du husleie for begge boligene i noen dager i overlappingsperioden. Man kan maks ha 2 dager til boligbytte. Nøkler til ny bolig hentes på kontraktsstarsdato etter kl 12.
I god tid før kontraktsutløp vil du få et tilbud om kontraktsfornyelse så fremst du oppfyller våre kontraktsvilkår. Du varslet via e-post og sms. Dersom du ikke signerer innen fristen vil kontrakten automatisk opphøre ved kontraktsutløp, og boligen tildeles andre på ventelisten.
Om du er usikker på om du skal studere videre, så anbefaler vi at du signerer den nye kontrakten og heller sier opp hvis du ombestemmer deg.
Vi har ulike størrelser på kollektivene. Noen deler 2 og 2, mens andre deler kjøkken med 15. Noen foretrekker å dele med få, mens andre gjerne vil dele med flere. Les gjerne nøye på de ulike boligtypene slik at du kan søke på den boligtypen som kan passe deg best.
Leiekontrakten kan sies opp slik at den opphører med to måneders varsel fra den 1. i måneden etter at oppsigelsen er levert. Du sier opp på gjennom Boligportalen. Husleie må betales for hele oppsigelsestiden, selv om fraflytting skjer tidligere. Dvs at sier du opp i februar, så betaler du for husleie ut april måned. Boligen skal overleveres i rengjort stand, og vil bli inspisert av renholdstjenesten etter utflytting. Dersom boligen ikke er tilfredsstillende rengjort, og det må ettervaskes, belastes det etter regning. Byrå kan bli engasjert dersom vi ikke har kapasitet til å utføre arbeidet. Utbedring av skader/mangler belastes etter regning. Eventuelle belastninger varsles i forkant før det trekkes fra depositum.
Husk å tømme boden når du flytter.
Vår oppsigelsestid er lik for alle studenter; man har oppsigelsestid de påfølgende to neste månedene. Du kan flytte ut i oppsigelsestiden, men husleien går som normalt til endt kontrakt.
I våre utflytningsperioder setter vi ut containere for at beboere skal kunne kaste avfall. I Tromsø og Narvik låner vi også ut avfallskort. Avfallskortet kan brukes til å kaste større enheter, som ødelagte møbler, o.l. på Remiks. Dette kortet kan lånes fra boligkontoret. NB! Husk å sortere avfallet på forhånd.
I dette dokumentet er prisene på tilleggstjenestene Samskipnaden leverer listet opp.
Tilleggstjenester kan for eksempel være: kostnader ved tap av nøkkel, mangelfull rengjøring, leie av henger eller bod, eller purregebyrer.
Prisliste tilleggstjenester dokumentet inneholder priser for alle campus.
Her finner du informasjon om inn- og utflytinng for Samskipnadens studentboliger. Merk at Svalbard har egne betingelser på deres side.
Nøkler hentes på Samskipnadens Boligkontor på ditt campus.
Andre kan hente nøklene for deg, men vi må motta skriftlig beskjed på forhånd via e-post, og merk e-posten "Utlevering av nøkler". Leieavtalen må være signert og depositum betalt før du får nøkkelen utlevert.
Ved kontraktsstart er boligen innflyttingsklar fra kl 12 i Tromsø, Harstad, Narvik og Alta, på Svalbard fra kl 15. I Hammerfest vil du få en e-post med informasjon om nøkkelhenting.
Sjekk åpningstidene på ditt lokale Boligkontor for å finne ut når du kan hente nøkler.
Andre kan hente nøklene for deg, men vi må motta skriftlig beskjed på forhånd via e-post, og merk e-posten "Utlevering av nøkler". Leieavtalen må være signert og depositum betalt før du får nøkkelen utlevert. Ved utlevering av nøklene er angreretten ikke lenger gjeldende.
I Tromsø, Harstad, Narvik og Alta kan det avtales med boligkontoret å få nøklene levert i nøkkelboks (begrenset antall i Tromsø) om de må hentes utenom åpningstid.
På Svalbard vil rommet ditt være åpent på ankomstdagen og nøklene vil ligge på rommet.
I Hammerfest vil du få en e-post med informasjon om nøkkelhenting.
Nøkler leveres til Samskipnadens boligkontor senest den dagen kontrakten utløper.
Tromsø: I boksen utenfor MIX kiosken ved Servicesenteret senest den dagen kontrakten utløper.
Alta: Luke ved inngang til boligkontoret
Harstad: Avtal levering i vaktmesters postkasse i din studentbolig
Narvik: Nøkkel leveres i den hvite nøkkelpostkassen utenfor universitetet.
Hammerfest: Nøkler leveres i postkassen som er merket Vaktmester i gangen ved Internatet, senest den dagen kontrakten utløper
Ved innflytting og utflytting får man tilsendt en sjekkliste. Sjekklisten vil hjelpe oss til å utføre eventuelle forbedringer, og er også for å ivareta ditt eget depositum ved utflytting. Feil og mangler ved rommet må være innmeldt innen 2 uker.
Det er ikke er lov å fjerne møbler som er i boligen fra før, men dersom det er plass må du gjerne ha egne møbler. Vi tillater ikke bruk av gassovner inne i våre boliger, verken som oppvarmingskilde eller som kjøkkenutstyr.
Du kan henge opp bilder hvis du bruker Blu-Tack og lignende oppheng-kitt, eller plastkroker med tapefeste. Du kan henge opp lettere ting så lenge du ikke lager hull eller merker på veggene. Se leiekontrakt om leietakers plikter i leietiden 7.1.
Vask og tørk av klær skal skje i vaskeri som utleier stiller til disposisjon. Tørker du klær på hybelen/leiligheten vil dette medføre mye fuktighet, som igjen fører til dårligere inneklima. Derfor oppfordrer vi til at klær tørkes i tørketrommel på vaskeriet. Installasjon av vaskemaskin/tørketrommel er ikke tillatt. Unntak fra dette er i de leilighetene det er installert uttak til dette formålet.
Egen bolig
Leietaker er ansvarlig for renhold og orden i sin egen bolig. Leietaker plikter også å holde eventuelle fellesareal som bad og gang rene sammen med øvrige brukere. Der det er flere som deler bad, følges turnusliste for når den enkelte har ansvaret for renholdet.
Fellesareal kjøkken, stue og gang
Felleskjøkken og fellesrom vaskes og holdes i orden av den enkelte leietaker etter bruk. Kjøkkenutstyr plasseres i skap og skuffer. Leietaker holder sitt kjøkkenskap/skuff, samt plass i kjøl/fryseskap rent og rydding. Alle er ansvarlig for å påse at søppel pakkes forsvarlig inn i henhold til gjeldende kildesortering og tømmes hver dag i søppelcontaineren.
Der det er flere brukere settes det opp en turnusliste som viser hvem som har hovedansvar for renholdet hver enkelt uke. Hold søppelskap rent og ryddig, vask gulv, rengjør ventilator, vask fronter på kjøkkeninnredning, kjøl og fryseskap samt rengjør komfyr og stekeovn. Skal leietaker bort og er oppført på vaskelisten, må den enkelte selv sørge for å bytte. Kontroll av fellesareal vil bli utført av Samskipnaden med jevne mellomrom. Ved mangelfull renhold vil det gis en sjanse til å rengjøre. Hvis det ikke er gjort ved neste kontroll vil Samskipnaden vaske fellesareal på leietakers bekostning.
Om parkering, internett, forsikring og priser
Det betyr at leiligheten ikke har verken hvitevarer eller møbler. De fleste av våre leiligheter er umøblerte, ettersom mange liker å møblere opp med egne møbler/ting. Les mer på den aktuelle boligtypen for nærmere spesifikasjoner.
De fleste av våre studentboliger har parkering, egne regler gjelder for hvert enkelt område.
For Tromsø:
Beboere må inngå avtale direkte med Tromsø parkering for å kunne parkere ved våre studentboliger.
Gjester må betale med parkeringsappen til Easypark. Ved Dramsvegen studentboliger er det kun tillatelse for HC parkering, etter avtale med kommunen.
Her er informasjon fra Tromsø kommune om hvordan opprette parkeringsavtale med Tromsø kommune:
Fra 1.8.22 avsluttes ordningen med parkeringsoblater/kort som legges i bilen for beboere. Disse erstattes av digitale tillatelser. Prisen er satt til kr 100,- pr måned.
Slik oppretter du en avtale:
Vær oppmerksom på at du allerede kan ha en avtale med Tromsø Parkering. Dette vil være tilfelle dersom du har benyttet Tromsø Parkerings betalings-app, eller har hatt avtale om parkering for beboere eller næringsdrivende. Du kan sjekke om du har en avtale ved å gå inn på
https://pportal.cowisys.no/tro.... Fyll inn ditt telefonnummer og trykk «send lenke». Dersom du allerede har en bruker registrert vil du få tilsendt passord for pålogging. Mottar du ikke et passord er det ikke registrert en bruker på deg, og du må opprette en ny bruker.
For å opprette en ny bruker går du inn på https://pportal.cowisys.no/tro... og velger «registrer ny kunde». Fyll inn påkrevd informasjon, og fullfør registreringen ved å trykke på
«registrer» nederst på siden. Dersom du trenger assistanse eller har spørsmål rundt dette kan du kontakte oss på telefon 777 90 650 eller e-post: parkering@tromso.kommune.no
Mobilnummer er påkrevd, da vi i situasjoner der kjøretøy står parkert til hinder enkelt kan kontakte deg dersom kjøretøyet må flyttes, slik at du kan slippe at kjøretøyet blir tauet vekk. Ved stenging av områder for snørydding eller vedlikehold vil vi også kunne sende ut melding om dette i forkant, men vi gjør for ordens skyld oppmerksom om at når kjøretøyet er parkert på et regulert område har bilfører plikt til å se til kjøretøyet minst en gang hver 24. time, og at utsending av slike meldinger ikke kan garanteres.
Søke om tillatelse:
Etter at du har registrert brukeren kan du søke om p-plass ved å velge fanen «tjenester», søknadskjemaet «beboer privat», og velg hvilket område du skal søke om plass i. Deretter fyller du ut de feltene som skal fylles ut. Husk at for å få innvilget p-plass, må man være beboer og eier av kjøretøy. Så legg ved kopi av leieavtalen og vognkortet til kjøretøyet ditt.
Om du ikke selv eier, men disponerer et kjøretøy, trenger vi vognkortet og en bekreftelse fra eier om at du disponerer dette kjøretøyet. Dette må også fremvises ved den årlige fornyelsen ved starten av hvert skoleår, men kan også bli bedt fremvist tilfeldig i løpet av skoleåret.
Etter at søknaden er levert må den godkjennes av oss. Vær oppmerksom på at søknader kun godkjennes hverdager mellom 08 og 15, og at søknader som leveres utenfor disse tidsrommene ikke vil behandles før tidligst påfølgende virkedag. Etter at søknaden er godkjent kan avtalen betales gjennom «min side» på https://tromso-parkering.no/. Avtalen og p-tillatelsen er ikke gyldig før betalingen er registrert som mottatt i våre systemer. Dette kan du sjekke på «min side».
Etter at avtalen er inngått:
Avtaleperioden vil gå fra 01.08. og ut gjeldende år, og vil deretter fornyes automatisk ut juli påfølgende år. Du vil da få tilsendt faktura månedlig på e-post eller i brevform, som må betales innen avtaleperiode/måned starter opp. Dersom du krysser av for faktura på e-post påløper det ingen ekstra kostnader, men dersom faktura må sendes i posten påløper det et gebyr på 50,- pr gang vi fakturerer ny periode. Du kan også få en samlefaktura for ut året hvis det er ønskelig, men da må du ta kontakt med oss via e-post og gi beskjed om dette.
Etter innflytting kan du legge inn en henvendelse på Boligportalen om at du ønsker bod. Vi vil ta kontakt med deg så snart det blir en ledig bod på området du bor på. Man skal ikke ta en bod uten at det er avklart med Boligkontoret på forhånd. I verste fall kan boden bli tømt for eiendeler om dette ikke er registrert.
Vi har noen områder som tilbyr ladestasjon for el-bil. Det er ikke faste plasser, men man kan lade bilen før man setter den på parkeringsplassen Dette er under utvikling, og nærmere info vil komme. Ta kontakt ved ditt boligkontor om du har spørsmål
Dette gjør du ved å gå inn på Boligportalen og trykke på henvendelser. Her kan du skrive melding og laste opp bilder om ønskelig.
UiT leverer internett til alle våre studentboliger, som betyr at du må ha en aktiv brukerkonto ved UiT for å komme på nett. Ta kontakt med UiTs IT-support Orakelet for å få brukerkonto. Internettet heter Eudoram. NB! Gjelder ikke Svalbard.
Dersom du opplever problemer med nettet, eller ønsker brukerstøtte, er det Orakelet som hjelper deg.
Merk! Patoskogen og Alma Halses har en annen type internettleveranse. Det er Signal som levere nettet i disse boligene. Hvis du opplever problemer med nettet, ta kontakt på telefon: 75 43 05 00.
De fleste av våre boliger leies ut med strøm inkludert i leieprisen.
Det finnes unntak på enkelte boliger i Rådyrveien i Harstad.
Du må selv forsikre dine eiendeler mot skader som skyldes tyveri, hærverk, brann og vann!
Dersom du fortsatt er folkeregistrert hos dine foreldre kan du være dekket av deres forsikring, så det kan lønne seg å sjekke denne.
Hva gjør jeg når jeg trenger hjelp med vannlekasjer, brann, mistet nøkkel eller skadedyr?
Dersom det oppstår en lekkasje eller annen vannskade på boligen er det viktig å få hjelp så fort som mulig. Dersom det er snakk om lekkasje, må du skru av hovedkranen hvis du vet hvor denne er. Når vannet er slått av, er det viktig å få tørket opp vannet så fort som mulig.
Oppstår problemet på dagtid, ta kontakt med ditt boligkontor på tlf. 77 64 90 00.
Dersom en vannskade oppstår utenfor arbeidstiden, og er av en slik karakter at det ikke kan vente til neste dag, ta direkte kontakt med ditt campus sitt vaktselskap.
Alle boenheter er utstyrt med branndetektor og slukningsutstyr. Gjør deg kjent med hvor branninstruks og slukningsutstyr finnes på ditt bosted. Det er strengt forbudt å fjerne eller dekke til branndetektorer.
Ved mistanke om at noe er feil med brannvernutstyret på bygget, kan Samskipnaden foreta innlåsing på boenheten uten å varsle først. Fjerning/tildekking av branndetektor vil føre til gebyr. Se vår oversikt «Prisliste tilleggstjenester». Du er selv ansvarlig for å sette deg inn i branninstruksjonen samt rømningsplanen i bygningen du bor i.
Det er viktig at du gir beskjed til Samskipnaden dersom du oppdager feil vedrørende brannsikkerheten, for eksempel dersom du oppdager at et brannslokningsapparat er fjernet ol.
Det skal til en hvert tid være fri passasje i rømningsveiene. Det er ikke tillatt å oppbevare/lagre eiendeler osv. i trappeganger, inngangsparti og ganger. Blir det lagret eller oppbevart ting her vil dette bli fjernet og kastet av Samskipnaden.
Samskipnaden skifter batteri i røykvarslere en gang i året. Brannslukkingsapparat skal ikke fjernes fra anvist plass.
Ved brann:
1. Redde
Sørg for at alle som oppholder seg i boligen kommer seg trygt ut. Lukk dører og vinduer.
2. Varsle
Varsle brannvesenet på nødnummer 110. Oppgi nøyaktig adresse til bygningen som brenner.
3. Slokke
Dersom brannen ikke har blitt for stor, forsøk å slokke med husbrannslange eller brannslokningsapparat, men utsett ikke deg selv for fare.
Pass deg for inhalering av røyk. En av de vanligste dødsårsakene ved brann er røykforgiftning, så kom deg ut så fort som mulig. Ettersom røyken trekker oppover bør du krype langs gulvet siden det er mer oksygen der. Hvis det i tillegg er mørkt kan du bruke veggen som retningshjelp til nærmeste utgang.
Råd for å unngå uønsket alarm
Matos, bruk av brødrister og stearinlys kan påvirke røykdetektorene. Plasser ikke brødrister eller stearinlys rett under detektoren. Sørg for god lufting, bruk ventilator ved matlaging. Lukk kjøkkendøra når det oppstår stekeos på kjøkken. Damputslipp påvirker alle typer røykdetektorer.
Forlat aldri tente stearinlys eller påslåtte kokeplater. Gjør det til en vane å slukke disse så snart du er ferdig med dem.
Om brannalarm utløses og sikkerhetsbyrå tilhørende ditt campus foretar utrykning vil det bli belastning.
Har du låst deg ute kan du kontakte tilhørende vaktselskap. Utrykning må betales til vekter (kontant / VIPPS).
Ta kontakt med Samskipnadens boligkontor i åpningstiden. Ny nøkkel/nøkkelkort/brikke vil bli fakturert deg.
Dersom nøkkelen/nøkkelbrikken slutter å virke vil summen bli tilbakeført til studenten (med mindre det er snakk om bevisst ødelegging av nøklene). Dersom nøklene ikke blir innlevert ved utflyttingsdatoen vil du måtte betale for nye nøkler.
Dersom du har sett et skadedyr ber vi deg om å umiddelbart kontakte servicesenteret eller sende en melding til vaktmestertjenesten (gjennom Boligportalen).
Bolig
Lurer du på hvordan vi tildeler boligene våre? Reglementet vi følger kan du lese her.
Bolig
Finn adresse, kontaktinformasjon og åpningstider til boligkontorene på ditt campus.