SearchMy page
Articles

Verdens beste barnehage

Selv om familien har flyttet ut av byen, ønsket de å fortsette i Samskipnadens studentbarnehage. Man kan umulig bytte fra verdens beste barnehage!

Student life
Akende barn Samskipnaden

Silje Ekanger er psykologistudent og trebarnsmamma. Da hennes første barn skulle begynne i barnehage i 2014, valgte hun Samskipnaden studentbarnehage av flere årsaker. De ønsket en barnehage nær campus, og hadde hørt mye positivt om både Universet og Breivika studentbarnehager i Tromsø, som begge ligger ved campus. De dro først på besøk til Breivika, og falt for det store, flotte uteområdet med egen lavvo og bålplass - og det valget har de ikke angret et sekund på.

Erfaringene gjennom mange år med barn i Samskipnadens studentbarnehage har forsterket inntrykket. Mattilbudet er supert, og ungene har vært veldig fornøyde med å få være med og lage maten selv – dette har skapt en matglede, interesse og engasjement som de har tatt med hjem. Enkelte ganger har de hatt med oppskrifter hjem på noe de har laget, og da har ungene tatt regien når det har blitt laget til familien.Our Kindergartens

Read more about the different kindergartens.

Studentbarnehage barn barnehage

Why Choose a Student Kindergarten

If you are a student with children, there are many benefits to choosing a student kindergarten.

Studentbarnehage barnehage

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions about student kindergartens

Muligheten til å bruke barnehagens lokaler når noe skal feires, har blitt satt stor pris på. Familien har feiret både navnefest og barnebursdager i barnehagen, og synes dette er et flott tilbud og gjør at også de med liten plass har mulighet til å ha fine og større feiringer.

Det er ikke tilfeldig at familien valgte en studentbarnehage i stedet for en vanlig barnehage. Silje mener at studentbarnehagen tar mer hensyn til at man er student og har en annen hverdag. Hun har erfart at studentbarnehagen viser stor fleksibilitet og tar hensyn til studenttilværelsen, og har tilrettelagt slik at hun aldri har gått glipp av noe på studiet. Hun ønsker å trekke fram da hun under praksis hadde et starttidspunkt om morgenen som var tidligere enn barnehagens åpningstid. Barnehagen var fleksibel og løste dette problemfritt med å åpne litt tidligere i perioden.

Selv om de mange fordelene som studentbarnehagene har for studentforeldre var avgjørende for familien da valg om barnehage ble tatt, har de ikke benyttet seg av alle. Eksamensgarantien, som er at barnehagen passer barn på eksamensdagen selv om de er syke, har de ikke hatt behov for. Og selv om de ikke selv har benyttet seg av lørdagsbarnehagen i eksamensperioden, kjenner de andre som har gjort det og som opplever tilbudet som supert.

Silje og familien opplever at studentbarnehagen har ansatte med solid faglig kompetanse og at de er omsorgsfulle og respektfulle. Ungene har en stor grad av medbestemmelse i prosjekter og aktiviteter, noe som får trivselen og kreativiteten til å blomstre. Hun vil derfor absolutt anbefale studentbarnehagene til både studentforeldre og andre som ønsker verdens beste barnehage.

Samskipnaden har barnehager tilknyttet UiTs campus i Tromsø, Alta og Narvik.


Updated 03.02.2023

Til toppen

More from Samskipnaden

See all articles